Το Σάββατο το μεγάλο Συνέδριο για «Το Μέλλον της Ευρώπης»

Εντείνονται οι προετοιμασίες, ενώ λίγες θέσεις έχουν απομείνει διαθέσιμες στο υψηλού επιπέδου συνέδριο για «Το Μέλλον της Ευρώπης» που συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης και το Wilfried Martens Center For European Studies.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, από τις 09:30 πμ μέχρι τις 2:00 μμ.. Αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση στην Κύπρο, ενταγμένη στο πλαίσιο της «Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης».

Η συμμετοχή είναι ανοικτή στο κοινό. Απαραίτητη προϋπόθεση η προηγούμενη εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας www.clerides.org.

Στις τέσσερις ενότητες του συνεδρίου, θα συζητηθούν τα κυρίαρχα θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής ατζέντας:

–      το μέλλον του Ευρωπαϊκου οικοδομήματος,

–      ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ένωσης,

–      το φιλόδοξο σχέδιο για την επόμενη γενιά της Ευρώπης,

–      καθώς και το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Σημαντική είναι, μεταξύ άλλων, η παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κου Μαργαρίτη Σχοινά, της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κας Εύας Καϊλή, των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου κ.κ. Νίκου Δένδια και Ιωάννη Κασουλίδη, του πρώην Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ κ. Paolo Alli, του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη, των Υπουργών Εργασίας Ελλάδας και Κύπρου κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη και Ζέτας Αιμιλιανίδου, της Επιτρόπου για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κας Στέλλας Κυριακίδου, του Κύπριου Ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου και του Εκτελεστικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης κ. Μιχάλης Σοφοκλέους.

Σημαντική θα είναι η ομιλία που θα απευθύνει στο συνέδριο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκόύ Λαϊκού Κόμματος, Ευρωβουλευτής κ. Antonio López-Istúriz.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα στους εισηγητές, ενώ τα συμπεράσματα και οι εισηγήσεις του συνεδρίου θα διαβιβαστούν στους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης.

17.2.2022