Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Προοπτικές και μέλλον του κυπριακού οινοπαραγωγικού κλάδου»

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της οινοπαραγωγικής βιομηχανίας είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και αντιπροσωπεία του κόμματος, στα πλαίσια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης του προσυνεδριακού διαλόγου με θέμα τις προοπτικές και το μέλλον του κυπριακού οινοπαραγωγικού κλάδου. Συμμετείχαν η Υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Ενέργειας κ. Νατάσα Πηλείδου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Γεωργίας, του Υφυπουργείου Τουρισμού και της ΟΕΒ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν επί τάπητος αφενός οι προοπτικές του κυπριακού κρασιού μέσα και από την πρόοδο που έχει να επιδείξει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια αλλά και οι προκλήσεις που άπτονται κυρίως στην περαιτέρω αύξηση της παραγωγής των γηγενών ποικιλιών, με σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη τόσο της εσωτερικής αγοράς όσο και των εξαγωγών.

Ως κοινή συνισταμένη τέθηκε το συμπέρασμα ότι το branding και η ανάδειξη περαιτέρω τρόπων προώθησης στο εξωτερικό και στις διεθνείς αγορές, αποτελούν τον δρόμο τον οποίο πρέπει να ακολουθήσει ο οινοπαραγωγικός κλάδος της χώρας.

Τα σημεία που τέθηκαν από το σύνολο των παρευρισκόμενων στη σημερινή συζήτηση, θα κωδικοποιηθούν ως μέρος του ευρύτερου προσυνεδριακού διαλόγου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

21-2-2022