Πολιτικό Ιδεολογικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού

Ολοκληρώθηκε το διήμερο Πολιτικό και Ιδεολογικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού.  

Τις εργασίες της δεύτερης μέρας του συνεδρίου άνοιξε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Νεοφύτου καλωσόρισε τους σύνεδρους και έδωσε σε σύντομο χαιρετισμό του το στίγμα του Πολιτικού και Ιδεολογικού Συνεδρίου ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, την Επίτροπο κ. Στέλλα Κυριακίδου και πρώην Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ που έδωσαν το παρών τους στο συνέδριο.

Ο κ. Νεοφύτου εξήρε το ρόλο και το έργο της κ. Κυριακίδου αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Σχοινά ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού παρέθεσε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους πολίτες της: Από το μεταναστευτικό ως την υγειονομική κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο κ. Νεοφύτου καλωσόρισε επίσης στο συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον κ. Antonio López-Istúriz White, πρώην Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ, ένα φίλο προσωπικό, φίλο του Δημοκρατικού Συναγερμού και της Κύπρου όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

«Πιστεύουμε στην Ευρώπη και τις κρίσεις τις μετατρέπουμε σε ευκαιρίες για να δημιουργούμε πιο στέρεο υπόβαθρο για το παρών και το μέλλον της Ευρώπης.

Στην πρώτη γραμμή και χτες αλλά και σήμερα είναι ο συμβολισμός και η πράξη. Η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ευρώπη. Η Κύπρος είναι το σπίτι μας και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας, η Ελλάδα είναι καρδιά μας, η Ευρώπη είναι το μέλλον μας και θα εργαστούμε για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για την τωρινή και τις μελλοντικές γενιές» τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ανοίγοντας τις εργασίες της δεύτερης μέρας του Πολιτικού και Ιδεολογικού της παράταξης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τον λόγο πήραν όσοι σύνεδροι το επιθυμούσαν ενώ εγκρίθηκε και το Πολιτικό και Ιδεολογικό Μανιφέστο που θα συνοδεύει πλέον την ιδρυτική διακήρυξη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Μιχάλη Σοφοκλέους και την ομάδα του, τον Διευθυντή του Κόμματος κ. Γιώργο Λυσανδρίδη και την ομάδα του, τα μέλη των ομάδων παραγωγής πολιτικής, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυβέρνησης.

Ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε επίσης τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σχοινά, την Επίτροπο κ. Στέλλα Κυριακίδου, τον μικρό Φοίβο καθώς και ιστορικά στελέχη που παραβρέθηκαν στο συνέδριο.

«Δεν είναι για να μείνει ο ΔΗΣΥ στην εξουσία που θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Είναι για να συνεχίσει ο τόπος να πηγαίνει μπροστά και αυτές τις δυο μέρες στάλθηκε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω. Μόνο μπροστά για μια καλύτερη Κύπρο για εμάς και τα παιδιά μας», τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

18.6.2022